lördag 19 maj 2012

Sovrummet, skapa din hotell känsla!

Det absolut lyxigaste jag vet är när man i sitt hemma skapar en hotell känsla i sovrummet! åååååå sköna fluffiga täcken, satin mjuka sängkläder, vackra färger och en skön avslappnad atmosfär.
Sovrummet är den platsen i ditt hem där du skall koppla av efter hårda och stressiga arbetsdagar.
För att få känslan hemma är det viktigt att välja rätt produkter och att bädda. Madrasskydd, sängkappor, lakan, sängkläder, överkast och prydnadskuddar... Listan är lång, men det är natten också!

Färger
Ta din favoritfärg och bestäm, vägg eller säng? Detta är ett enkelt tips om du inte vill skapa kaos i ditt sovrum. Gillar du skarpa färger och tuffa mönster tycker jag att du skall ha det, men bestäm dig var. Har du en unik färg på dina väggar använd då enkla och ljusa sängkläder som ger rummet ett lugnt intryck. Du kan välja att blanda olika mönster, men hitta den röda tråden så blir det riktigt snyggt. Ett exempel kan vara att ha ett udda mönster på lampskärmar, gardiner och kuddar men behålla det andra enkelt. Ett överkast som matchar färgen i ditt rum är läckert ihop, men snälla ha inte överkastet över hela sängen och spänn inte åt det i alla fyra hörn. Avslappnat och ledigt. Bryt av men en enkel färg under (vit eller sand) och vik överkastet, samt jobba med lager på lager!


Sovrum, bild från Ideal home magazine

Sängkläder
Utbudet är ofantligt ute i butikerna och du kan välja och vraka bland mängder av olika märken i olika prisklasser. När du skall köpa sängkläder se till att du kan visa upp det. Vad är meningen med att lägga pengar och sedan gömma det under ett överkast? Jag föreslår ljusa färger och enkla mönster, det tröttnar man aldrig på och det passar till allt. Man kan variera kuddar och överkast och få gamla sängkläder och se nya ut.
Jag anser att bomullssatin är underbart att ha och är fantastiskt bra i pris. Mjuka och svalkande. Lätta att stryka och håller sin passform. 
Man säger att desto högre trådtäthet bomullen har desto mjukare och följsammare är tyger, Egyptisk bomull går upp i pris men har en fantastisk känsla av lyx. Och sist men inte minst denna fantastiska upptäckten JEARSY!
Dessa sängkläder görs i 100% bomull och känns precis som din favorit t-shirt. Skillnaden är att bomullen stickas istället för att vävas och på så sätt får man detta underbara tyg JEARSY. Tyget blir skrynkelfritt, och andas bättre. Tyget är enzymatiskt behandlat och noppar sig inte! (Detta är Oprah Winfreys favorit) har du inte provat så gör det, Beach House Company. 
VÅGA FYNDA, alla dessa sängkläder har sina kollektioner och tar inte alltid slut, då reas det ut! Sova butiken har en hemskt trevlig fyndhörna där man kan fynda upp till 40% och ibland mer. Så gör det, enkla sängkläder går inte ur modet! 

Lyxigt och dyrt
-Lexington
-Beach House Company
-Mille Notti
-Gant
-Himla


Billigt och bra
-Ilva
-Hemtex
-Borås Cotton (Påslakan Symfoni, fantastiskt)
-H&M home
-Ellos



Beach House, som att sova i en T-shirt!


Dekoration och belysning
Dämpat, mysigt och lugnt. Behöver du ljus för att läsa skaffa en snygg sänglampa istället för en klumpig och mindre elegant tak lampa. Köp något enkelt och elegant som inte tar all uppmärksamhet. Du kan även installera en dimmer i sovrummet på så sätt kan du lätt reglera ljuset i rummet beroende på vilket humör du är på!
KUDDAR, köp köp köp sprid ut över sängen mixa och matcha färger. Härlig känsla och vackert att se när sängen är full med vackra kuddar :) Ljus och blommor är det aldrig för mycket av. 

Sist men inte minst
Ställ undan strykbrädan, göm sladdar och kablar, och städa. Stryk dina sängkläder, det bibehåller sin passform och ser bättre ut. Ha det inte rörigt, din vardag är rörig nog.
Vädra ofta och tvätta dina sängkläder minst en gång i veckan, vi människor svettas drygt 1,5 dl om natten om vi sover i ett lagom svalt rum i lagom mycket kläder! Tänk på det!


Har fantasin gått och lagt sig? Här kommer lite inspiration!


Sköna Hem



Zara Home

Livingetc


Bolig

Mina 68











Inga kommentarer:

Skicka en kommentar