tisdag 29 maj 2012

Vad gör man med det tredje rummet?

Det tredje rummet är alltid svårt att få kläm på, vad skall man göra för att få ut det bästa av ytan? Hur kan man använda det tredje rummet och till vad?

Jag tycker att det tredje rummet skall vara ett snyggt avlastningsrum! Låter kanske fel, men har man inte barn vill man ju inte ha det som ett barnrum, jobbar man inte hemifrån vill man kanske inte utnyttja den ytan till ett arbetsrum och framförallt vill man inte ha det tredje rummet som ett rum där man dumpar allt man inte behöver i.
Se ditt tredje rum som ett rum där du kan maximera förvaringsmöjligheterna till ditt resterande hem.
Inred efter det du har mycket av, använde rummet som ett rum där du själv kan välja hur du vill ha det här finns det inga MÅSTEN och finns det inga måsten så ska du gå All-in!

Själv tycker att det aldrig är nog med förvaring, förvaring i alla former. Byråer, garderober är din dröm att ha en walk-in-closet?.. Gör det!

förvaring från kvick

Inspiration Hemnet

Ett annat tips jag har för det tredje rummet är att skaffa i kombination med förvaring en dagbädd! Det finns fantastiska dagbäddar som är praktiska och ser helt enkelt fantastiska ut. Dagbädden kan du ha när du inte vill ligga framför tv, du kan ha bra användning för den när du får gäster eller när du helt enkelt bara vill komma bort lite och vara för dig själv! Den ger ditt rum en funktion!










Mio 



Varianter på dagbäddar!
Lubi dagbädd, Ilva


Jag gillar när man kan göra så att ett arbetsrum inte ser ut som ett arbetsrum. Detta rum brukar ofta vara sterilt och se klumpigt ut. Om man kan variera sig och tänker utanför ramen för hur det skall vara samt att man inte köper möbler som just är avsedda för kontor så kan man få ett charmigt, unikt och användbar rum utan att det ser ut som ett kontor!


Bo-laget.se

ELLE-interiör


Man kan även välja att sätta upp skåp på väggar. Till exempel köp en snygg vitlackad tv-bänk som du  kan sätta upp i ditt rum och ha som en möbel att förvara bilder och tidningar på och använda skåpen till förvaring av allt ifrån handdukar till böcker och annat du som du vill röja undan! Titta efter det som passar dig och inte efter vad det egentligen är. Finns otroligt många möbler som man kan använda i rum som det faktiskt inte är avsedda för!


Skönahem

En liten titt in i mina 68! Skrivbordet är köpt på blocket, stolen är från Ikea, kudden är från himla och det vackra runda fatet är från casa marrakech i Malmö (www.casamarrakech.se)


Det tredje rummet!









1 kommentar:

  1. Lanna, Du är så entusiastisct!!! Användbara tips och ideer, har Du i överskot! Puss och Kram. Du fyller År snart ! :)

    SvaraRadera