söndag 3 juni 2012

Piffa till din balkong!

Finns det något härligare än denna perioden på året? Du kan sitta och njuta med en kopp kaffe och en tidning på balkongen andas in frisk luft och bara slappna av!

Balkongen är en plats som vi ska känna glädje av, vi ska tillbringa ledig tid där njuta och må bra! Därför är det viktigt att balkongen uppnår de förväntningarna vi har. Visst kan man sitta och njuta på sin balkong utan att behöva tänka på möbler och piff, men med liiiiite engagemang och enkla tips kan du göra din balkong till en härlig oas och utnyttja ytan maximalt!

Jag tycker att en balkong skall vara full med FÄRG! Använd färger som gör dig glad, sätt accentfärger och skapa harmoni. Alltså inte för mycket, inte för lite. Försök att skapa en röd tråd med ditt resterande hem, på så sätt känns det som att du har ett extra lyxigt rum!

Det finns ett fantastiskt utbud av livfulla mattor som du kan ha på balkongen, det tar bort känslan av betong och höghus. Du skall kunna sitta på din balkong och känna att du är på en plats som får dig att må bra!

Använd lättskötta växter och blommor, se extra fint ut om du använder en "billig" blomma i en snygg hög kruka! Doftar underbart ser härligt ut! Lavadel, citrusträd och olivträd är syggt.

Ljus! Färglada ljus på stora fat eller varför inte stående och hängande lyktor som skapar en känsla av ro!

Plädar och kuddar! Sprid på golv, vik över stolar. Använd snygga stora metallkorgar (till ved) och rulla plädarna i så kan du lätt när det blir kyligt ta fram dem till dina gäster!

Använd sittpuffar! Dessa kan du lätt kan bära in vid sämre väder eller när behovet inte finns!

Sätt in en skärmvägg! Ha en ståendes längs en vägg på balkongen, du skapar en snygg detalj och skymmer sikten från dina grannar!

När du inreder din balkong efter färg så kan du för en billig slant få din balkong att se helt ny och fräsch ut! Exempel, använd samma färg på kuddar, ljus samt en snygg kruka med en växt! Klart!
Du kan ofta i butiker som exponerar efter färger, som  till exempel Ilva hitta allt i samma kollection till din balkong!

Har du en in glasad balkong och vill få till en snygg fondvägg? Hitta ett snyggt tyg. Vik ned kanten längs med bredden, trä i en list, sätt i krokar och häng upp! Detta tyger kan du variera efter säsonger och använda mängder av färger och mönster! (Inspiration kommer på bilderna längre ner)

Min personliga favorit är Marrakech. Varma färger, mysig belysning, fina detaljer, vackra skålar och udda eftersom näst intill allt är handgjort!

Bra butiker vid brist på inspiration;

-Ilva
-Blomsterlandet/Plantagen
-Rifdesign
-Indiska
-Ekohallen






















Ilva
Ellos.se
Man måste drömma!


Min balkong, det behövs färg!! :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar