tisdag 15 maj 2012

Hallen, ett knepigt rum att inreda!

Hallen är ett stället i ditt hem där det i princip alltid är mycket saker. Den är oftast konstigt konstruerad, antingen fyrkantig och för liten eller smal och för lång!

Jag själv tycker att hallen är det svåraste rummet att inreda. Man måste planera.
Mina tips är att du skall inreda din hall efter det du har mycket av!

Jag och min sambo har en hel del skor, och därför har vi val en snygg sko förvaring som vi satt upp på väggen i hallen. Den är snygg, praktisk och inte upp någon behövlig plats som behövs till annat. Vi har också valt att hänga in våra jackor i ett inbyggt skåp, och lägger nycklar och andra prylar som skapar ett rörigt intryck i en låda i köket.

En hall skall kännas som ett rum, har du en lång och smal hall kan det vara snyggt att dekorera väggar för att få ett bra flöde i rummet samt något att fästa blicken på. Det kan till exempel vara att hänga upp tavlor i en jämn linje och jobba med en lång snygg sittmöbel (bänk) där du praktiskt kan förvara dina saker.

Har du en bred och liten hall tycker jag du skall jobba med höga och smala skåp samt använda ljusa färger för att göra det ljust och luftigt! Ha även en spegel om möjligheten finns, det reflekterar ljuset och skapar en känsla av rymd.

Om du måste ha jackorna framme, se till att köpa likadana galgar och köp lite bredare det håller jackorna bättre och ser snyggare ut!

Jobba med korgar för förvaring av smått och gott så som vantar, skokrämer och nycklar!

Tänk på att bara för att en möbel inte är "gjord" för att vara i hallen betyder inte det att den inte passar där! Hitta din lösning bland byråer, skänkar och skåp!

En sista sak.. är det rörigt i hallen, känns hela hemmet rörigt och tänk på dörrmattan! :)


 hall hos oss, skåpet är från ilva!

Tvättkorg, perfekt till scarfsar i hallen!
Från afroart 999:-

Smart förvaring, otroligt snygg!
från Ilva, Dreux 7499:-
Älskar pallar, lek och bygg och få det unikt!
Inspirationsbild från expressen!







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar